lunes, 9 de noviembre de 2009

OMNI

Aquest treball és una proposta del professor de llenguatge músical; consisteix en fer un Objecte Musical No Identificat (OMNI), és a dir un instrument de qualsevol tipus amb les nostres mans, partint d'un real i afegint imaginació.
A continuació teniu la fitxa tècnica del meu omni i seguidament un vídeo on es pot veure l'instrument i es pot sentir el so que fa:

Fitxa tècnica

Nom: “Baixou”

Classificació:
- sistema científic: cordòfon
- sistema tradicional: instrument de corda

Material utilitzat:
- Ou de poliespan (20 cm.)
- Ou de poliespan (10 cm.)
- Llàmina de fusta (1 m.)
- 4 gomes de pollastre
- Cola per fusta i plàstic transparent
- Cartró (20 cm.)
- Tisores, serra i paper d’escata
- Pintura acrílica vermella i groga

Descripció de la construcció:
En primer lloc he tallat amb una serra l’ou de poliespan de 20 cm. per la meitat i50 cm. de la llàmina de fusta.
Després en la part superior de l’ou he tallat uns 2 cm. de profunditat de la mateixa amplada que la llàmina per enganxar-la com el màstil del baix. Amb la fusta que m’ha sobrat he tallat dos troços de 5 cm. per fer de pon i cordar les gomes de pollastre que faran de cordes. He fet quatre forats als dos pons, he passat les cordes i tot i fer uns quants nusos he posat cola transparent per assegurar la tensió de les cordes. Mentre s’ha secat la cola de les cordes he fet la base de l’ou fent-lo servir de plantilla i amb un llapis he marcat la silueta al cartró, després ho he retallat amb tisores i també li he retallat dos “f” per la sonorització; i per últim amb la mateixa cola ho he enganxat.
He pintat tota la capsa del baix de color groc i un cop assecada he enganxat el màstil a l’ou i el mecanisme de les cordes al màstil.
Per últim, he afegit un toc “omni” pintant l’ou de 10 cm. de color vermell i enganxant-lo en la punta del màstil.

Manual d’instruccions (Com es toca?):
Es toca recolzant la capsa del baix per sota el pit, amb la mà esquerra es fan els acords i amb el dit polze de la mà dreta es toquen les cordes, aconseguint un so greu com el d’un baix.

No hay comentarios:

Publicar un comentario