domingo, 8 de noviembre de 2009

Pràctica d'imatge

A classe de Gestió de la informació i TIC hem treballat un nou concepte: "la imatge digital". Mitjançant el programa Gimp (programa lliure per manipular imatges) hem après a fer diferents modificacions a les imatges, tècniques com la reducció de la imatge, canviar el pes, seleccionar només una part de la fotografia, eliminar algun objecte de la imatge, fer retocs, etc.
Apartir d'una fotografia de Menorca he fet algunes de les modificacions apreses.


FOTOGRAFIA ORIGINAL




FRAGMENT DE LA IMATGE ORIGINAL
A partir de la imatge original he seleccionat una part de la fotografia. El resultat que ens queda és una nova fotografia amb un enfocament diferent.


REDUCCIÓ DE PÍXELS (400)
Per reduir el número de píxels anem a "Imatge" i "Escalar la imatge", variem l'amplada a 400 píxels, ho desem i la mida de la fotografia queda reduïda a 400 x 221 píxels. Aquesta modificació és molt útil per penjar fotografies al bloc o a webs, ja que triga molt menys en descarregar-se la imatge i es veu igual de bé.



ELIMINACIÓ D'ELEMENTS DE L'IMATGE
Per últim, mitjançant l'eina de "Seleccionar" podem treure elements que volguem de la imatge. En aquest cas he eliminat dos vaixells del mar del costat esquerra i les palmeres del mitg. Seleccionem la part de fotografia que volia posar en substitució de l'element que eliminarem, el copiem (ctrl + c), i després l'enganxem (ctrl + v). Finalment només cal arrossegar aquest fragment que hem copiat sobre la part de la imatge que volem eliminar, i fem doble clic per obtenir la nova imatge.
Per perfilar-ho del tot he utilitzat l'eina del clonador i la del llapis.

No hay comentarios:

Publicar un comentario