jueves, 10 de diciembre de 2009

Els tres llenguatges

La setmana passada a classe de comunicació la Roser Ros va proposar fer un debat sobre els tres llenguatges: el poètic, el publicitari i el quotidià.
El grup A i el grup B ens vem dividir en tres subgrups, i cada subgrup havía de defensar el llenguate que per sorteig li havia tocat, a partir de la informació que prèviament havíem buscat a casa.
Per poder fer un debat amb fluidesa es van triar 3 moderadores, les quals controlaven i dirijíen el debat posant ordre, aclarint dubtes i plantejant preguntes per iniciar els diàlegs. I també es van triar dues persones del grup A i del grup B que feien d'escrivanes, les qual escrivien tot el que es comentava en el debat per tenir constància i comentar-ho en la propera classe.
El debat va concloure amb la intervenció de les moderadores de nou, dient que les tres llengues són iguals i que simplement tenen detalls que les diferèncien entre elles.

Els llenguatges:
- Poètic:
Té el caràcter, el to, la força d'inspiració, els principies i les regles propis de la poesia, tant pel que fa a l'essència com a les formes.
Serveix per transmetre determinats sentiments o estats d’ànim amb els seus sons i significats. Fent asociacions subjetives emprem les paraules amb major llibertat.
- Publicitari:
És una de les varietats del llenguatge que hem creat les persones. Va dirigit a un públic seleccionat perquè té uns interessos concrets; per aconseguir el seu objectiu utilitza els altres dos llenguatges. Busca resposta amb un temps determinat i es caracteritzen fonamentalment perque busca la persuasió, és a dir convèncer algú de fer alguna cosa.
- Quotidià:
És un llenguatge que elimina tots aquells elements que no resulten de profit en l'acció comunicativa; és la manifestació més viva i espontània. Sempre tracta temes concrets i quotidians, de manera espontània i en un to informal. Té una major adaptació a la realitat social.

No hay comentarios:

Publicar un comentario